Friday, January 21, 2011

Binatang Dalam TV

Main internet lama2 nie kadang2 boleh buat diri jadi bangang..Kalau dah sampai 5 6 kali log in log out facebook, maknanya gua dah patut buat benda lain yang lebih produktif..

Hari dah tengahari..Panas terik betul..Menitik peluh gua..Apa susah..Gua bukak kipas..Benda2 remeh camni takkan nak pikir berat2 pulak..Gua jeling ke pintu rumah..Daun pokok pandan dah sipi2 je nak masuk dalam..Apa la punya idea tanam pokok pandan depan rumah..Tepi pintu pulak..Nak gua potong, karang penat pulak badan..Baik gua buat benda lain..

Gua on TV..Kot2 ada cerita2 sedap buat tengok..Patriotik punya pasal, gua tune TV ke channel tempatan..Siaran tempatan nie semenjak dua menjak nie suka sangat pulak pasang cerita bangang yakni cerita manusia yang pakai baju binatang..Berkebolehan menukar pasir menjadi biskut..Ada mak tiri garang macam beruang..Kalau start scene marah, mata mesti jegil2 dengan shot zoom in zoom out seratus kali..Berkuasa ajaib tapi sering di timpa nasib malang..Ajaib ke jadahnya..

Tepaksa jugak la gua ke channel yahudi yang biasanya kalau pasang cerita binatang, memang cerita binatang betul...Binatang yang memang lahir2 dah jadi binatang..Bukan binatang macam dalam channel tempatan..Badan ada bulu2 macam beghok, tapi part muka, licin pulak..Kacak dan kemas lagi..

Gua ke channel khas binatang..Layan..

Bila gua pikir2 balik, kisah hidup binatang sebenarnya lebih extreme dan sedap di tengok daripada kisah hidup manusia yang serupa binatang atau kisah manusia yang cuba2 menyamar jadi binatang..

5 comments:

hiro said...

binatang tgok binatang? itu awak nak sampaikan..kikiki

leplep said...

ade kemajuan..entri lu kali ni gua nampak hala tujunya..pendek kata entri ni tak nampak sangat macam entri yang ditaip oleh binatang..


wei,tab follower tu bawak naik atas sket..bawah kad pengenalan sementara tu..

Brader Chacha said...

hiro..dan di komen juga oleh binatang..

leplep..kadang2 akal manusia tu datang juga..

Lee Zha said...

stuju sebab binatang xde lagi kes buang anak lam jamban...

Brader Chacha said...

benar..itulah yang cuba di sampaikan